Het Horticult concept!

Het ontwerpen, produceren en plaatsen van steenkorven vraagt om echt vakmanschap.


Onze succesfactoren

Door alle ervaringen in een grote verscheidenheid aan projecten, door het streven naar topkwaliteit, door deskundig advies en door optimale service is Horticult een aanrader in steenkorven geworden. Ontdek het zelf.


Géén spanners tussen de korfwanden, maar een uniek systeem van tussenschotten


Ontwerp

Voor wat betreft de vorm is bijna alles mogelijk, rond of hoekig, laag of hoog, breed of smal. Bepalend bij een goed ontwerp is de verhouding tussen breedte, vulling en maaswijdte, een juiste en mooie combinatie van materialen en natuurlijk het uiteindelijke gewenste beeld. In het ontwerp moet ook duidelijk rekening worden gehouden met technische eisen om verzakken, overhellen, buikvorming of beweging door wind te voorkomen. Het moet een jarenlange stabiele vorm garanderen.


Productie

De steenkorven worden bij Horticult in Waasmunster door ervaren vakmensen gefabriceerd. Door uitsluitend zink/aluminium coatingdraad toe te passen roesten Horticult steenkorven niet en garanderen zij een levenslange en onderhoudsvrije levensduur. De speciale koppeling zorgt voor een strak geheel na het vullen, waarbij geen dubbele naden zichtbaar zijn. Om buikvorming op korte en lange termijn te voorkomen plaatsen wij - in tegenstelling tot de meeste collega’s - géén spanners tussen de korfwanden, maar een uniek systeem van tussenschotten, waardoor Horticult steenkorven een strakke en verfijnde uitstraling krijgen. Onze constructies maken het bovendien relatief eenvoudig mogelijk om vooraf watervallen, brievenbussen, haarden, barbeques en verlichting in te bouwen.


Plaatsen

Het plaatsen van Horticult steenkorven kan eventueel door uzelf worden gedaan. Het is echter niet alleen een eenvoudig op elkaar stapelen van korven maar vraagt zeker wel speciale aandacht. Wij hebben daarvoor een handleiding beschikbaar. Zeker wanneer steenkorven worden gebruikt als grond-/waterkering of oever-/taludbescherming of als er speciale vormen gewenst zijn, is het verstandig de plaatsing door ons gespecialiseerde montageteam te laten uitvoeren om instabiliteit te voorkomen. In geval van een slappe ondergrond zal er vanwege het hoge gewicht van de steenkorven een aangepaste fundering noodzakelijk zijn.