Veelgestelde vragen!

Onderstaand een aantal vragen welke misschien bij u zijn opgekomen. Zijn uw vragen daarmee nog niet beantwoord, bel +32(0)479 85 42 70 tijdens openingstijden of stuur ons een mail info@horticult.be. Wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.Kan ik een eigen ontwerp aanleveren?

Wij kunnen elk ontwerp vertalen in schanskorven. U moet daarbij uitgaan van de maaswijdte van onze staalmatten, dus respectievelijk een veelvoud van 50, 75 of 100 mm. De hoogtes en breedtes van korven uit één paneel varieren van 1800 tot 2100 mm. Uiteraard kunnen ze worden gekoppeld tot groterer lengtes.


Gaan schanskorven lang mee?

Wij gebruiken uitsluitend stalen draadmatten van absolute topkwaliteit. De combinatie van 95% zinkbezetting en 5% aluminium garanderen een levensduur van 75 jaar. En natuurlijk is ook al ons vulmateriaal onverwoestbaar en onderhoudsvrij.


Hoe snel kunnen korven worden geleverd?

Alle steenkorven worden in ons eigen bedrijf op maat geproduceerd. Afhankelijk van het ontwerp en de omvang bedraagt de gemiddelde productietijd 5 à 10 werkdagen. De exacte levertijd bepalen wij altijd in onderling overleg.


Hoe wordt het materiaal bezorgd?

Onze steenkorven worden op pallets, voorgemonteerd, inclusief tussenschotten, gevouwen afgeleverd. Het vulmateriaal wordt geleverd in bigbags. U hoeft alleen maar te zorgen voor een goed bereikbare en begaanbare locatie.


Kan ik de steenkorven of vulmateriaal ook zelf afhalen?

Natuurlijk is het ook mogelijk om uw bestelling op afspraak bij ons af te halen. Houdt u daarbij terdege rekening met het veelal enorme gewicht en met de omvang. Natuurlijk kunnen wij u daarover informeren.


Kan ik zelf eenvoudig steenkorven plaatsen?

Steenkorven zijn relatief eenvoudig te plaatsen. De korven worden op maat en compleet voorgemonteerd afgeleverd. U plaatst de lege korven op een stabiele ondergrond, vult deze met het vulmateriaal en sluit de deksel af. Wij hebben een duidelijke handleiding beschikbaar.


Kan ik de korven met elk materiaal vullen?

Het materiaal is afhankelijk van de maaswijdte van de korf. Omdat wij inmiddels ook over gepatenteerde grindkorven beschikken, waarbij fijnmazig gaas aan de binnenzijde van de korf is aangebracht, kan bijna elk materiaal worden gekozen. Het criterium is dat het materiaal niet door de mazen kan vallen. Steenmateriaal zorgt voor het het mooiste resultaat maar ook bijvoorbeeld houtsnippers zorgen voor een bijzonder effect. Bel ons gerust voor de mogelijkheden.


Kan ik ook los steenmateriaal of losse steenkorven bestellen?

Het is bij ons ook mogelijk om losse materialen te bestellen om daarmee bijvoorbeeld uw vijver of oprit aan te leggen of om de lege korven te vullen met eigen vulmateriaal.