Strak en duurzaam grindterras of -oprit met Horticult grind en grindplaten

Voor een strakke en duurzame uitvoering van een grindterras of -oprit levert Horticult speciale grindplaten en verschillende grindsoorten!

 

Hoge drukbelastingen

Deze kunststofplaten zijn in honing-raatprofiel gegoten waardoor ze hoge drukbelastingen kunnen opvangen. De drukvastheid van niet gevulde grindplaten bedraagt ruim 200 ton/m2. Worden de platen met grind of split gevuld dan is de drukvastheid vele malen hoger en vormen ze samen een stabiele en spoorvrije halfverharding. 

 

Voordelen

De grindplaten zorgen voor een goede opsluiting van het grind of split waardoor deze veel minder rollen en zijn zeer waterdoorlatend door het open profiel van de bodem.

 

Kleuren en formaten

De grindplaten zijn leverbaar in de kleuren zwart en wit en in 2 formaten: 650 x 330 mm (klein) en 650 x 950 cm (3XL).

 

Grindplaten leggen

Door het unieke koppelsysteem kunnen de grindplaten eenvoudig worden gelegd en met behulp van een hand- of decoupeerzaag op de juiste maat worden gemaakt. De grindplaten kunnen ook op niet horizontale oppervlakken worden toegepast. In dat geval is het wel noodzakelijk om grondankers te gebruiken!


TIPS!

• Leg onder de grindplaten worteldoek om onkruid tegen te gaan. Gebruik voor vuling van de platen een grind-/splitmaat van maximaal 16 mm.

 

• Strooi voor een goede bedekking en stabilisatie een grind- of splitlaag van ca. 60 mm.

 

• Breng in geval van zware belasting door bijvoorbeeld auto's, voor een goede fundering en drainage, een laag gebroken puin aan onder de grindplaten zonder worteldoek.