Horticult steenkorven ook als ecosysteem

Horticult steenkorven zijn zeer milieu- en natuurvriendelijk

Duurzaam

Alle gebruikte onderdelen van Horticult korven, staal en steen, zijn duurzaam, volledig en eenvoudig recyclebaar. Omdat het vulmateriaal veelal bestaat uit steenmateriaal, vormt de verwerking en de bouwwijze geen onnodige aanslag op het milieu. Zeker ten opzichte van traditionele bouwmethodes is er minder gebruik van chemicaliën en energieverbruik.

 

Functioneel

Horticult steenkorven kunnen door een aangepaste samenstelling, bijvoorbeeld door het toevoegen van zand, begroeid raken..., een natuurlijke uitstraling bereiken en volledig opgaan in hun omgeving. Daardoor kunnen schans- en steenkorven prima fungeren als een ecosysteem waarin plant en dier optimaal op hun plek zijn, een mooie combinatie van functioneel en natuurbehoud. Ook in de uitvoering als oever- of waterkering kunnen natuurlijke leefklimaten ontstaan.

 

Geluidwerend

Daarnaast kunnen de zeer dunne Horticult grindschuttingen met een fijn binnengaas perfect worden gebruikt als geluidwerende wand. Ze zijn geluidreducerend en vangen bovendien stikstofoxiden en fijnstof af.